Сградите на ЕК и ЕП Сградите на ЕК и ЕП

ЕК предлага 120 милиарда евро за борба с пандемията и приветства извънредните мерки

Написана от  Понеделник, 23 Март 2020 10:55
Приветстваме мерките, предприети от комисаря Мария Габриел, и мобилизирането на почти 140 милиона евро за намирането на лечение за COVID-19.
Европейската комисия реагира много бързо при публикуването на специална покана за изразяване на интерес за програма „Хоризонт 2020“ и включването на съответните заинтересовани страни в Инициатива за иновативни лекарства (IMI) за публично-частно партньорство", заяви миналата седмица докладчикът за програма „Хоризонт Европа“ Кристиян Елер (ЕНП, Германия).
Сега трябва да започнем да мислим в перспектива, за да бъдем по-добре подготвени за бъдещето. Научноизследователската и развойната дейност играят важна роля за справянето с глобалните предизвикателства. Това е още една причина да бъде подкрепено нашето предложение за бюджет от 120 милиарда евро за програмата „Хоризонт Европа“. Тази криза е изпитание за нашата способност да работим заедно при извънредна ситуация от една страна, и да останем верни на нашите дългосрочни цели, от друга, допълни той и заключи: Когато тази криза приключи, трябва незабавно да започнем подготвка за следващата. Това означава да инвестираме повече в научни изследвания и да гарантираме, че програми като „Хоризонт Европа“ няма да станат жертви на краткосрочните спорове между държавите членки.
Инициативата за иновативни лекарства (IMI), публично-частно партньорство между Европейската комисия и фармацевтичната индустрия, днес обяви покана за ускорена процедура за научно изследователски предложения за разработване на лечение и диагностика в отговор на разпространението на COVID-19. До 45 милиона евро от финансирането ще дойдат от „Хоризонт 2020“, програмата за научни изследвания и иновации на ЕС.
Тази покана е част от координирания отговор на ЕС срещу заплахата за общественото здраве от COVID-19 и допълва спешното финансиране за научни изследвания, което бе мобилизирано наскоро по програмата „Хоризонт 2020“. 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси