Община Панагюрище Община Панагюрище СНИМКИ: архив на oshtepan.com

За какво да бъдат похарчени над 24-те милиона в бюджета на Община Панагюрище, решават днес съветниците

Написана от  Четвъртък, 13 Февруари 2020 13:16
Днес е второто за годината редовно заседание на Общински съвет- Панагюрище.
Една от най-важните точки в обемистия дневен ред е приемането на бюджета на Общината за 2020 година, тъй като днес е последният срок, в който той трябва да бъде гласуван. Съгласно изискване на Министерския съвет и най-вече на финансовото министерство, Общинска администрация -Панагюрище ще запознае съветниците и с актуализираната бюджетна прогноза за периода 2020-2022.
Прогнозната финансова рамка на бюджет 2020 никога досега не е била в такъв размер - 24 362 834 лева. От тях разходите за държавни дейности ще бъдат 12 300 328 лева, а за местни дейности 11 157 552 лева. За дофинансиране на държавни дейности с местни приходи са предвидени 904 954 лева.
Съгласно Закона за държавния бюджет, в приходната част на проектобюджет 2020 са отразени размерите на взаимоотношенията между централния бюджет и бюджета на Община Панагюрище.
По време на общественото обсъждане на 20 януари председателят на Постоянната комисия по бюджет и икономика на общината г-н Христо Шиндаров коментира, че с проектобюджет 2020 продължава да се спазва гаранцията за финансова стабилност. Той подчерта, че за капиталови разходи остават грубо 2 милиона, но капиталовата програма е балансирана и добре разпределена.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси