Председателят на ПК БИО в Общински съвет -Панагюрище Христо Шиндаров и председателят на ОбС Христо Калоянов Председателят на ПК БИО в Общински съвет -Панагюрище Христо Шиндаров и председателят на ОбС Христо Калоянов СНИМКА: архив на oshtepan.com

Търси се управител на общинското медийно дружество "Оборище" ЕООД

Написана от  Сряда, 22 Януари 2020 20:21
На първото си за тази година заседание Общински съвет - Панагюрище реши да открие процедура за подбор на управител
на общинското търговско дружество "Оборище" ЕООД. Принципал му е Общинският съвет. Той поставя бизнес задачата на управителя, който му представя годишен финансов отчет. 
От средата на декември 2013 г. управител на "Оборище" ЕООД бе Галина Бодурова, която на 2 януари 2020 г. е подала тримесечно предизвестие за освобождаване, съгласно клауза от договора за управление. Бодурова зае длъжността, след като на 13 септември 2013 г. Павлина Вайсилова подаде тримесечно предизвестие за освобождаване от длъжността управител на медийното дружество.
Мандатът на управителя е 3-годишен. Преди 3 години, когато договорът на г-жа Бодурова за управление на "Оборище" ЕООД изтече и бе обявен конкурс, не се яви нито един кандидат. 
 На 14 януари Общинският съвет е решил да открие процедура за подбор на управител, след като със същото решение е излязла Постоянната комисия по бюджет и икономика на общината. Нейн председател е Христо Шиндаров, общински съветник от ПП ГЕРБ.
В протокола от своето заседание ПК БИО е записала
 да бъде поканен управителят на „Оборище“ ЕООД за обсъждане липсата на яснота около финансовото състояние на дружеството и изпълнение на неговите задължения до освобождаването му. В комисията са гласували 6 съветници „ЗА“.
Бъдещият кандидат за управител трябва да представи концепция за развитие на "Оборище" ЕООД, която ще е от съществено значение за избора. Като предимства ще бъдат отчетени наличието на управленски опит и опит в медиите.
Дейносттта на дружеството, учредено през 1993 г., включва издаване на вестник "Оборище".
От април 2009 год. в дейността му е и телевизионно СТУДИО /
не телевизия/ "Оборище прим", което има собствена програма по 20-ина минути на ден от понеделник до петък.
Програмата му се излъчва аналогово и не се знае дали има сключен договор с оператор.

От 5 години "Оборище" ЕООД поддържа и информационен сайт. 
Общинското медийно дружество "Оборище" ЕООД е на самоиздръжка. По неофициална информация има неплатени финансови задължения за няколко хиляди лева.
На заседанието си на 14 януари 2020г. Общинският съвет наложи глоби на управителите на общинските фирми "Оборище" ЕООД и "Пазари и паркинги" ЕООД.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси