Язовирите, е-ех, язовирите...! Стотици милиони левове потъват за ремонта им...

Написана от  Събота, 11 Януари 2020 18:41
След трагедията в с.Бисер първото правителство на премиера Борисов направи списък с язовирите, подлежащи за ремонт
припомни Мая Манолова в предаването „Студио Хъ” по Телевизия 7/8 и попита:
Какво стана след това?
Тя добави, че съгласно прието постановление и решенията преди него Министерският съвет е отпуснал 500 млн. лева преди 18 месеца за ремонт на 418 аварийни язовира. 18 месеца по-късно тези пари ги няма в отчетите на Държавната консолидационна компания, която ги е получила. Предполага се, че част от тях са по сметките на „Монтажи” ЕАД, които са част от ДКК. Министър Караниколов съобщи публично, че на „Монтажи” са възложени за ремонт около 180 язовира, подчерта Манолова.,
Тя допълни, че през м. септември е създадено друго ново държавно дружество за управление на язовирите, като първото нещо, което прави предприятието, е да си купи 30 нови коли и офис оборудване. И никаква информация за възлагани ремонти, подчерта Манолова. От „Изправи се.БГ” са поискали информация по ЗДОИ къде са тези 500 млн. лева, колко язовира са ремонтирани с тях и кои.

По водната криза цялата истина да се извади и да се покаже на хората, призова Манолова. Според нея водната криза ще стане и национална, нищо че за водния сектор се счита, че е с привършена реформа.Тя каза още, че
десет институции отговарят за водния сектор, а загубите са над 60-80 процента по мрежата и хората ги плащат.
Любопитно е в цялата тази картина къде попада строителството на панагюрския язовир "Луда Яна", за който бяха дадени 52 милиона. По думите на тогавашния министър Лиляна Павлова строителството му щеше да приключи най-късно до февруари 2019 г.

 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси