Стойно Проданов Чачов Стойно Проданов Чачов СНИМКА: сайт на Община Стрелча

ОИК - Стрелча прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината г-н Стойно Чачов

Написана от  Понеделник, 23 Декември 2019 19:22
 
Със свое решение от днес, 23 декември 2019 г, Общинската избирателна комисия в Стрелча прекрати предсрочно правомощията на кмета Стойно Проданов Чачов.
 „ЗА“ предсрочно прекратяване на пълномощията му гласуват общо10 /десет/ члена на ОИК и нито един против. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Пазарджик по реда на  чл. 459  от Изборния кодекс.
До днешното решение се стигна след подаден на 17 декември 2019 г. сигнал от г-н Ильо Стоев Ильов. В него той съобщава, че г-н Стойно Чачов е нарушил българското законодателство,
като не е предприел действия за прекратяване дейността на основаното от него на 1 юни 2015 г. еднолично търговско дружество с ограничена отговорност "БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ" или за освобождаването си от заеманата длъжност и дялово участие в него в законноустановения срок по чл.41, ал.3 от ЗМСМА.
На 18.12.2019г. ОИК - Стрелча се запознава със сигнала и изисква информация дали в срок г-н Стойно Чачов е предприел действията по прекратяване дейността на „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ“ЕООД, като го е заличил, и дали е уведомил писмено за тези свои действия Общински съвет - Стрелча.
С писмо от 20 декември
 председателят на Общински съвет - Стрелча информира, че Стойно Чачов не е подавал писмено уведомление в установения срок.
На 20 декември Общинската избирателна комисия получава отговор и от Агенцията по вписванията, Търговски регистър и регистър на ЮЛНЦ, към което са приложени заверени копия и документи за вписани обстоятелства по партидата на „БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ПО БЕЛОТ” ЕООД с ЕИК 203565213. От приложенията към 03.12.2019 г.  е ясно, че няма подадено заявление по образец за заличаване.
Стойно Чачов подава уведомление в Общинската избирателна комисия, че е предприел действия за прекратяване дейността си като управител търговското дружество едва на 18 декември 2019 г.
На 20 декември ОИК  уведомява писмено г-н Чачов за получения сигнал срещу него и му дава възможност да изрази писмено възражение. Такова възражение постъпва в ОИК днес, 23 декември, с входящ номер № 200. С него Стойно Чачов отхвърля процесния сигнал като неоснователен и твърди, че е изпълнил задълженията си.
След като разглежда всички относими към преписката документи и обсъжда подаденото писмено възражение от Стойно Проданов Чачов, позовавайки се на разпоредбите на закона,  ОИК - Стрелча излиза с решение да прекрати предсрочно правомощията му на кмет.
Припомняме, че г-н Чачов бе избран за кмет на балотаж на 3 ноември 2019 г., като разликата между него и независимия кандидат-кмет инж.Георги Кирилов Павлов бе едва 102 гласа.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси