Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

СУ "Нешо Бончев" и ОУ "Проф.Марин Дринов" в Панагюрище са средищни училища СУ "Нешо Бончев" и ОУ "Проф.Марин Дринов" в Панагюрище са средищни училища СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Правителството одобри списъка със защитените детски градини и училища

Написана от  Събота, 30 Ноември 2019 14:48
Списък с 257 защитени детски градини и защитени училища одобри Министерският съвет за учебната 2019/2020 година.
Това са 71 защитени детски градини и отделни групи в детски градини, които се намират в 96 населени места на 24 области, и 161 защитени училища, разположени в 106 общини на 26 области. Поради несъответствие с критериите за защитени училища от Списъка за 2018 година, отпадат 6 защитени детски градини и отделни групи в 6 детски градини.
Списъкът е изготвен в резултат на мотивирани предложения на кметовете на общините след решения на общинските съвети, извършени проверки от регионалните управления на образованието и на анализ на информационните карти на детските градини и училищата в страната.
Включените в Списъка образователни институции отговарят на критериите за статут на защитени, тъй като децата и учениците нямат възможност да се обучават в най-близката детска градина или училище или ще трябва да изминават повече от допустимите километри, за да пътуват до най-близките учебни заведения, съобщиха от Пресслужбата на Министерския съвет.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

Свързани статии (по етикет)

кинотеатр online
новинки кино