В.Зумпалова-Ралчева, Л.Пашова-Терзийска и Венелин Петров В.Зумпалова-Ралчева, Л.Пашова-Терзийска и Венелин Петров oshtepan.com

Съветници обучаваха съветници

Написана от  Събота, 07 Декември 2013 09:54
През изминалите две седмици голяма част от  общинските съветници преминаха обучение по различни модули по проект „Подобряване на общинския капацитет за предоставяне на публични услуги“,
изпълняван от Националното сдружение на общините в България по програма ОПАК. Това съобщи за местните медии председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева.
Участниците в обучението са завършили курсове и са получили сертификати по следните теми:
- Подобряване на административното обслужване на гражданите - Георги Георгиев и Венелин Петров
- Подоряване на общинските системи за финансов контрол и одит, управление на риска - Христо Шиндаров 
- Разработване и управление на общинската политика - Веселина Зумпалова – Ралчева, Галина Богоева, Людмила Пашова – Терзийска, Недялка Наплатанова, Николай Воденичаров.
По последния модул  съветниците от Панагюрище, заедно с общински съветници, кметове и заместник кметове от осем общини са обучавани от своите колеги Томи Наплатанов, Надежда Пърлева и Марко Мечев, които преди месец преминаха обучение за обучители по същия проект. Техните умения като лектори са били високо оценени както от участниците в курса, така и от консултантите и организаторите на проекта.                                          
В следващите месеци те ще бъдат лектори и в последващи обучения на местната власт в различни градове на страната.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси