Само 5 гласа не достигнаха на ДПС да има представител в Общински съвет - Панагюрище

Написана от  Вторник, 29 Октомври 2019 09:15
Според Решение №113 от 28 октомври 2019 на Общинската избирателна комисия, за да станеш член от състава на новоизбрания местен законодателен орган,
е трябвало да събереш 363 гласа. Очаквано най-много доверие на изборите за местна власт на 27 октомври 2019 събра листата с кандидат-съветници на управляващата страната ПП ГЕРБ - 3037 гласа от действителните 8002 гласа. На второ място се нарежда листата с кандидат-съветници на Коалиция "БСП за България" с 1685 действителни гласа, а на трето място листата с кандидат-съветници на Местната коалиция "Съюз на демократичните сили/БЗНС", за която са гласували 1051 граждани.
Листата с кандидат-съветници на ПП "Евророма" е подкрепена от 799 гласоподаватели, а за кандидат-съветниците на ПП ВМРО са гласували 480 души. 
Само 5 гласа не са достигнали на ДПС, за да спечели едно съветническо място в новоизбрания Общински съвет в Панагюрище. За ДПС в община Панагюрище са гласували 358 жители. В село Попинци вотът е най-голям и помогна на кандидат-кмета от ДПС Стоянка Димитрова Ставрева, която в мандат 2015-2019 бе кмет от ПП ГЕРБ, да се бори за втори мандат на 3 ноември. Тогава тя ще се изправи срещу кандидат-кмета на коалиция "БСП за България" Кръстьо Дойчев Кръстев.
Преди 4 години на изборите за местна власт в община Панагюрище за ДПС гласуваха много под 100 души.
След такъв пробив на един му идва да се смее, а на друг да запее и то не коя да е песен, а с еблематичите за днешните панагюрци въпроси "Кой уши байряка, кой му тури знака...?" 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси