Пенка Пиперкова и снощното заседание на екокомисията. Пенка Пиперкова и снощното заседание на екокомисията. oshtepan.com

Екокомисията твърдо зад ограничението на животните по улиците

Написана от  Петък, 06 Декември 2013 11:16
Екокомисията на Общински съвет Панагюрище разгледа на снощното си заседание предложение за актуализация на Наредбата за условията и реда за отглеждане на селскостопански животни и птици на територията на община Панагюрище.
Основанието за предложената актуализация от Общинска администрация е изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинска дейност, в който е вменено изричното задължение на кметовете и кметските наместници да определят маршрута за движение на животните от сборните стада по улиците на населените места.
Съветниците коментираха, че не виждат противоречие между закона и общинската наредба и според тях актуализацията не е необходима. Председателят на комисията Пенка Пиперкова припомни, че има становище от националния омбудсман Константин Пенчев и адвокатско становище, които са установили, че местният нормативен документ е изряден. Според местните народни избраници в чл.8 на наредбата изчерпва казуса – „Разрешава се временен разрешителен режим за определен период от време по определени маршрути със Заповед на Кмета на общината.
Кметът на общината Никола Белишки, който присъстваше на заседанието, уточни че все още няма заявено желание за отглеждане на животни извън града от повече собственици.
Сред обсъжданията бе и констатацията, че видимо наредбата се спазва, тук-там с малки изключения.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси