Комплекс от мерки са предприети за нормалното протичане на изборния ден

Написана от  Четвъртък, 24 Октомври 2019 07:54
Близо 600 служители на Министерството на вътрешните работи ще следят за нормалното протичане на изборния ден в област Пазарджик,
за спазването на обществения ред, осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления, както и групи за осъществяване на ефективен информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта, съобщиха от пресцентъра на полицията. Оттам уточняват, че процесът на подготовка за изборния ден е започнал преди близо месец.
Проведени са срещи с представители на ЦИК, ОИК, областната и общинските администрации, както и с останалите органи, имащи отношение към изборния процес.
Доставени са всички бюлетини и изборни материали до 12-те ОИК, като транспортирането им от столицата до Пазарджик, а оттам до всички общински центрове е извършено под непрекъсната полицейска охрана. На 26 октомври /събота/ отново под полицейски ескорт всички изборни материали ще бъдат транспортирани и доставени в изборните секции. В гр.Пазарджик на 26 октомври за времето от 12.30ч. до 18.00ч. ще бъде преустановено движението на МПС на бул. „България” в участъка пред сградата на общинската администрация. Подобно ограничение е предвидено и за 27 октомври /неделя/ за времето от 20.00ч. до когато е необходимо. Аналогични мерки са предвидени и за останалите общински центрове, в районите, където са разположени общинските избирателни комисии.
По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, нито въоръжени и носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси