Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

СТАНИМИР ВЕЛЧЕВ: Благоустряване в центъра има, но не и в покрайнините

Написана от  Сряда, 23 Октомври 2019 20:22
Платена публикация
На среща с хора от кв. Драгулин, Мареш, Долна махала и Възраждане кандидатът за кмет на община Панагюрище Станимир Велчев
заяви желанието си да работи открито за разрешаване на проблемите по места. С дългогодишния си опит на общински съветник очерта приоритетите в програмата си.
Жителите на община Панагюрище имат необходимост от информация за това какво се предприема, как и с колко средства. По всички теми. Вложените пари – бюджетни или от европроекти трябва да бъдат харчени с мисъл за дългосрочно подобряване качеството на живот на всички хора от общината.
Велчев сподели чутите мнения и въпроси от проведените срещи в различни населени места, например по отношение на проблемите с ВиК-системата, включително недовършването на настилките след поредния ремонт, недостатъчното сметосъбиране и сметоизвозване, неглижирането на проблема с изсичането на горите, а хората имат трудности в снабдяването с дърва за огрев и т.н.
Загубата на питейна вода е добър пример за необходимостта от поетапна намеса и отговорна политика на общината: „Не се решават проблемите на ВиК дружеството, напротив – задълбочават се, а хората плащат достатъчно високи сметки за вода. Общината има ресурс да започне поетапно ремонтиране на ВиК-системата, като се започне от най-критичните точки със собствени средства. Общината не е бедна, а управлението на ресурсите е въпрос на приоритети.“
Тротоарите и главните площади в централната част на града са реновирани и се ремонтират отново и отново. Но не е така с периферийните квартали и особено в селата. Хората имат конкретни забележки за тротоарите – на места излишно разширени, а на други – в много лошо състояние и трудно проходими.
Сметоизвозването и поддържането на чистота на територията на община Панагюрище трябва да отговаря на високата заявка, която прави града ни като домакин на няколко мащабни събития. Отдавна почистването и поддържането на териториите извън видимото за очите не е приоритет на местната управа.
В срещата с жители на кв. Драгулин взе участие Председателят на Националния съвет на „Съюз за отечеството“ Симеон Симеонов. Той призова за подкрепа на Коалиция „БСП за България“, изказа съпричастност към споделените идеи и намерения и в знак на добро партньорство връчи проект за привличане на гражданското общество към общинското управление.
                                                                                                          ОбС на БСП-Панагюрище
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино