Глас на читателя: Лъжите на кмета г-н Белишки и проблемите на с. Оборище СНИМКИТЕ са предоставени от автора на статията

Глас на читателя: Лъжите на кмета г-н Белишки и проблемите на с. Оборище

Написана от  Понеделник, 21 Октомври 2019 08:23
Здравейте,
Пиша Ви по повод липсата на всякаква ангажираност на кмета на Община Панагюрище относно това, което се прави в селата.
По-скоро това, което той беше обещал и отново не изпълни, както и цялостното му отношение към съществуващите проблеми в с. Оборище.
Все по-очевадно е за хората, че нищо не се прави, и липсва желание да се работи в посока да бъдат решени наболелите проблеми, които са се натрупали от години.
Не само на мен, но и за голяма част от хората, живеещи в селото, им е писнало от откровени лъжи и "замазване на очите" от едни и същи хора, които два мандата управляват, не изпълниха обещаното и имат НАГЛОСТТА да питат и за ТРЕТИ!
Много неща се правят в Панагюрище, но, за съжаление, и 10% от това не се прави в селата.
Иска ми се повече хора да се осъзнаят и да разберат, че трябва да изискват и да посочват нередностите, които следва да бъдат решени от хората, в чиито правомощия са те.
Не само това. Кметът трябва да разбере, че хората не са маймуни, да ги залъгва на всеки четири години и че това са избирателите му, с които трябва да се съобразява. И че за това, което е обещал, ще му бъде потърсено СМЕТКА.

Изпратете въпросите ми и на кмета, нека отговори. Аз не живея в селото, но съм оттам и живо ме интересува какво се случва.
Писала съм им минала година за всичко, което съм споменала по-долу.
Убедена съм, че голяма часто от хората споделят мнението ми и питат кмета на Оборище, но и при него липсва всякаква активност нещо да се промени.
Нека има публичност, нека има коментари, нека малко се събудят хората.
Ето фактите, прилагам и снимки.
1. ЛЪЖА №1- Изгражадане на път до гробищния парк 
Път към гробищния парк липсва. Никога не е имало. Асфалтов. Беше обещано преди четири години, че ще се изгради път. Но само обещано. Пътят си е същият, само пепел и камънаци. Няма път, няма тротоари, нищо ... път в гората. Две коли не могат да се разминат там. Да не говорим, че зимно време катафалка едва се качва.

Самият гробищен парк е обрасъл в бурени и храсти- никой не го почиства. Не се плеви. Абсолютно занемарено. Вратата на гробищния парк е счупена. 
Гробищния парк в Панагюрище е нов. Асфалтов. С тротари. А в Оборище? Просто е невъзможно човек да стигне по нормален начин до там.
Да, но за г-н кмета това не е проблем. Предполагам, отново ще дойде и ще излъже хората в очите, че ТОЗИ мандат, видите ли, вече ще го направим. Наглост и безочие!

2. ЛЪЖА N2- Ремонт и преасфалтиране на ул. "Вран камък"
В началото на тази година във в. "Оборище" излезе статия, в която бяха упоменати набелязаните улици в селата на Общината, в които се предвижда да бъдат изцяло ремонтирани през 2019 г. Ул. "Вран камък" също беше включена в този списък.
Е, към днешна дата - 03.10.2019, улицата си е в същото състояние, както в последните години  - цялата в дупки като на Луната, от край до край. Тази улица е една от първите асфалтирани в селото и след 35-36 годиние е нормално цялата да е в дупки. Явно е нормално и да не се ремонтира, въпреки публичната ангажираност на Общината и дупките да продължават да си стоят!
Нека г-н Кмета да дойде, да се разходи с колата си няколко пъти, да види възможно ли е да се шофира нормално. 
Бих искала да помоля г-н Кмета хубаво да разгледа снимките, които съм направила и да ми посочи ЕДНА, поне една улица в Панагюрище, която да изглежда по този безумен начин?!
 

3. Проблем №3 -  Липса на детска площадка
Специално по този въпрос (а и не само) съм подавала сигнал до Община Панагюрище още м. март 2018г. Поводът за това беше, че катерушките в наличната площадка, разположена непоредствено до Кметството, бяха счупени, повредени, опасни. Площадката беше в потресаващо състояние и напълно неизползваема.
Въпросът ми тогава беше: защо, след като се е стигнало до това състояние, не бъдат подменени наличните катерушки или изградена изцяло нова? Е, на това запитване благоволи да ми отговори кметът на селото г-н Ангелов, който ми "разясни" нещата - "недобросъвестни" лица са повредили съвсем наскоро площадката. Което не е вярно. Площадката си беше в това състояние поне година, преди аз да подам сигнала. И той го знае. А, че всеки ден той вижда състоянието на площадката и не е направил нищо по въпроса до момента на моето подаване (а и след това! ) на сигнала и изпратените снимки, явно не е негов проблем.
 


Защо няма нито една детска площадка в Оборище?  Една. Нова. Не е толкова трудно във всяко село на Общината да се направи по ЕДНА нова площадка, нали? Или греша? Може и се правят, но само в Панагюрище.
Нека г-н кметът добре да огледа снимките от преди 1.5 год. и сега, и да отговори защо за тази година и половина не е направил нещо, за да предотврати пълната разруха на площадката? Това касае и кмета на Оборище, който би трябвало живо да се интересува от нуждите и проблемите на хората. И не само това. И да работи за разрешаването им.
И още нещо - с ремонта и преместването на детската градина, вместо да бъде изградена нова площадка за децата в двора на детската градина, бяха взети старите и монтирани в двора на новата градина.
Дори в детската градина децата явно не заслужават нова площадка. Въпреки че в pia-news.com беше публикувано, че са отделени 5000 лв. за нова площадка в детска градина "Мечо Пух", такава липсва. Ползват се старите.
Къде е новата площадка ? А парите от несъществуващата нова площадка?
(Ред.бел.: Първите две снимки на детската площадка са от 2018 г., а третата от септември 2019г. )

4. Проблем №4 - Кътове за отдих
Тук пародията е пълна и състоянието на т.нар. "кът за отдих" е еманация на всичко (не) направено в селото.
Този кът за отдих е единствен. И специално обособен. Но по нищо не личи.
На 20- 30 метра от центъра е, но изглежда, меко казано, обезпокойтелно.
Три пейки в нищото. Трева един метър. Трудно проходимо. Не е окосено. Нито там, нито пътеката и района около т.нар. "кът за отдих". И винаги има поне един - два коня на паша. Направо идилия. Нека кмета да види снимките и да каже така ли изглеждат подобни места в други населени места, включително в Панагюрище? През 2019г.? И това нещо струва ли 10000лв., колоко бяха дадени за него преди няколко години?
Бих призовала г-н кмета, ако мястото му харесва, защото то наистина е ЕДИНСТВЕНО по рода си, а и защото все пак той е одобрил проекта за реализирането му, да заповяда да се срещне с избирателите си тази година точно там.

5. Подмяна на стар водопровод 
Кога ще бъде подменен водопроводът в селото, а и в другите села в Общината?
В Панагюрище беше сменен, но за селата кметът не "обелва" и дума.
Водопроводът е толкова стар и е изцяло от етернитови тръби, които са КАНЦЕРОГЕННИ. Убедена съм, че г-н кметът добре го знае, но не прави нищо по въпроса. Докога?
За финал искам да питам ЗАЩО, след като Общината е една от най-състоятелните в България, посочените проблеми не се решават?
Да не споменавам, че всички проекти се финансират от европейски фондове, отделно бизнесът има периодични дарения към Общината.
Ако не става дума за пари, остава ЛИПСАТА на желание от страна на кмета.
Ако е така - жалко за него.
Защото хората в селата също са избиратели.
И краят на октомври "чука на вратата".
А проблемите си стоят нерешени от преди четири години.

Поздрави,
г.Беломачева

(Ред.бел. Публикувам писмото на г-жа Беломачева и част от изпратения от нея снимков материал
без редакторска намеса. Специално за къта за отдих преди 4 години също имаше сигнал и представител на сайта oshtepan.com ходи на място, за да се увери дали сигналът е достоверен. От изпратените сега снимки и снимките преди 4 години разлика няма
).
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

1 коментар

  • Връзка на коментара Димитър Манчоров Понеделник, 21 Октомври 2019 23:28 публикуван от Димитър Манчоров

    Положението е същото и в другите села на общината. То е резултат от липсата на работници.Престъпление е в града да има над 100 души в ОП„Чистота”, а в селата по 1 човек в кметството.Невъзможно е 1 да изчисти селото. Затова се стигна дотук. Ако не се назначат по 5 броя работници към кметствата, ще става още по-лошо. Явно някои мислят, че в селата не са хора, а животни.

    Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси