Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Еднократна целева помощ е поискана за 94 първокласници

Написана от  Четвъртък, 19 Септември 2019 21:12
До 18 септември в Дирекция „Социално подпомагане“- Панагюрище са подадени 94 заявления от жители на общината
за отпускане на еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас за покриване на част от разходите в началото на учебната 2019-2020 година. За отпускане на помощта са одобрени 85 молби за 85 деца, 6 са получили отказ, а 3 са в процес на обработка. Срокът за подаване на заявлението декларация е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.
Еднократната помощ е в размер на 250 лв. Право да я получат имат семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Задължително условие за получаването на средствата е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв. Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино