Панагюрските дароваания Виктория Манева и Надежда Ковачева Панагюрските дароваания Виктория Манева и Надежда Ковачева СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Още 216 135 лева по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби одобри МС

Написана от  Четвъртък, 12 Септември 2019 13:32
Правителството одобри отпускането на още 216 135 лв. по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби
от държавни, общински и частни училища през 2019 г.
Средствата ще бъдат предоставени на общините за стипендии и еднократно финансово подпомагане на ученици с изявени дарби. Целта е насърчаване на техните творчески заложби и потребности, финансово подпомагане и осигуряване на възможности за изява.

За 2019 година по Програмата за Министерството на образованието и науката са заложени общо 793 050 лв., които се разпределят регулярно, съобщиха от Пресслужата на Министерски съвет.
За постъпили искания за второто тримесечие на годината от 31 общини са отпуснати 177 стипендии се предоставят 183 600 лв., а за издадени заповеди за три стипендии на ученици в частни училища - 3105 лв. Отделно от тях са необходими още 29 430 лв. за 33 издадени от министъра на образованието и науката заповеди по Програмата за 2019 година.
От Панагюрище две от момичетата с изявени дарби и спечелени колекции с отличия от различни конкурси са Виктория Манева и Надежда Ковачева, възпитанички на музикалния педагог Нона Немитенчева.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси