Обезщетения заради чумата по свинете в област Пазарджик са получили 1066 собственици на обекти тип „заден двор“ СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Обезщетения заради чумата по свинете в област Пазарджик са получили 1066 собственици на обекти тип „заден двор“

Написана от  Четвъртък, 12 Септември 2019 11:22
Продължава изплащането на обезщетения на собствениците на обекти тип „заден двор“
за почистване и дезинфекция на обектите след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства. До момента са обезщетени 1066 стопани в 40 населени места на областта в общините Пазарджик, Панагюрище, Септември, Лесичово, Брацигово. Информацията бе представена по време на заседание на Областната епизоотична комисия, председателствано от зам.-областния управител Йордан Кожухаров.
В област Пазарджик не са регистрирани нови случаи на заболяването Африканска чума по свинете, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Продължава стриктното изпълнение на всички разпоредени мерки за биосигурност в свинекомплексите и в двете инфектирани зони в землищата на ДГС „Алабак“ и ДЛС „Чепино“. Всяка събота се извършват проверки на пазарите за животни в региона от служители на ОДБХ и ОДМВР Пазарджик.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси