Георги Павлов, Никола Белишки r на две от снимките Георги Павлов, Галина Матанова и Никола Белишки Георги Павлов, Никола Белишки r на две от снимките Георги Павлов, Галина Матанова и Никола Белишки СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Ясни са някои от имената за кандидат-кметове в общините Панагюрище и Стрелча

Написана от  Петък, 23 Август 2019 11:23
Имената на първите мераклии за кметския пост в общините Панагюрище и Стрелча вече се знаят и са на представителите на ПП ГЕРБ.
Преди повече от 10 дни приключиха номинационните събрания в партията на областно ниво, като едно от първите беше в Панагюрище на 24 юли в камерната зала на Театър дом-паметник. На него местните членове на ГЕРБ номинираха настоящия кмет г-н Никола Белишки, който е и председател на общинската структура на партията. Водач на листата на ГЕРБ в община Панагюрище отново щяла д бъде г-жа Галина Матанова, зам.-кмет по хуманитарните дейности втори мандат. Тя бе водач на листата и на местните избори през 2015 г.
В община Стрелча на номинационното събрание на 26 юли, провело се в местния офис на партията на Бойко Борисов, е издигнат г-н Дечо Спасов, който също е председател на местната партийна формация. 
Дали централата на ГЕРБ ще одобри номинираните, ще разберем през септември. Говори се, че лидерът Бойко Борисов бил поискал да му се представят по 3 кандидатури и той да прецени коя от трите ще е лицето на Грждани за европейско развитие на България на местните избори.
В община Стрелча вече се знаят още две имена на кандидат-кметове. Едното е на настоящия градоначалник г-н Стойно Чачов от АБВ, а другото е на г-н Георги Павлов, който ще участва в политическата битка като независим, издигнат от инициативен комитет. И Стойно Чачов, и Георги Павлов са разпознаваеми в община Стрелча - единият в качеството си на настоящ кмет, а другият като човек, работил като специалист в отдел ”Устройство на територията" в Общинска администрация - Стрелча по време на кметуването на г-н Ильо Ильов. Г-н Павлов бе и заместник-кмет по стопанските въпроси в Общинска администрация - Панагюрище от ноември 2011 до ноември 2018.


През ноември 2011 година прага на Общинска администрация - Панагюрище прекрачиха тримата - Никола Белишки, Георги Павлов и Галина Матанова. Дали и тримата отново ще влязат в двете общини като управленци, ще разберем или в края на октомври, ако няма балотажи, или през ноември.
 

В редиците на БСП  в Стрелча до преди дни се коментираха 3-4 имена за кандидат-кмет, а в Панагюрище през последната седмица се говори, че Столетницата ще подкрепи кандидатурата на мъж около 40-те години, който има собствен бизнес и не е обвързан с нито една партия. 
Политическият градус започва да се покачва и през есента ще е доста жежко. На кого ще се довери избирателят в двете общини, зависи от различни фактори.
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси