Община Панагюрище и изглед към Панагюрище. Община Панагюрище и изглед към Панагюрище. oshtepan.com

Общината за пръв път ще има Общ устройствен план

Написана от  Понеделник, 02 Декември 2013 11:09
Община Панагюрище е възложила на Национален център за териториално развитие ЕАД изработването на Общ устройствен план. До момента общината не е имала такъв, уточняват още от Общинска администрация.
Със заложените в Капиталовия списък на Бюджет`2013 стартира изработването за първи път на Общ устройствен план за цялата община.
Миналата седмица, на среща с кметовете на населени места и Сдружение на предприемачите, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, неговият заместник по стопанските въпроси Георги Павлов и изпълнителите на проекта представили за обсъждане и предложения Общия устройствен план на общината.
Общите устройствени планове са от първостепенно значение за общините. С тях се определят общата структура и преобладаващото предназначение на териториите, видът и предназначението на техническата инфраструктура и опазването на околната среда и обектите на културно-историческото наследство. Общите устройствени планове са основа за цялостното устройство на териториите на общините, на части от тях или на отделни населени места с техните землища.
Според Закона за устройство на територията, местните власти в страната трябва да са приели Общи устройствени планове до 1 януари 2016 година. До средата на година представители на Правителството отчетоха, че едва 25% от общините са стартирали процедурата.
Общият устройствен план на община Панагюрище ще създаде благоприятни условия за инвестиционно проектиране и строителство на територията й. Документът ще допринесе за постигане на едно устойчиво развитие в перспектива, акцентират от администрацията. Наличието на актуален действащ ОУП на община Панагюрище ще бъде предпоставка за кандидатстване по оперативните програми за финансиране от европейските структурни фондове.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси