Спешни мерки срещу безстопанствените животни по пътищата в област Пазарджик разпореди областният управител

Написана от  Четвъртък, 11 Юли 2019 10:35
Във връзка със зачестилите сигнали за безстопанствени животни, които са оставени без надзор в обхвата или в близост до републикански и общински пътища,
на 10 юли областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с представители на ОДМВР - Пазарджик, ОДБХ - Пазарджик и Община Батак
По време на срещата бяха коментирани конкретни случаи с безстопанствени коне на територията на община Батак, за които многократно са получени сигнали в РУП = Пещера и на телефон 112. Регистрирани са и случаи с безстопанствени крави и кучета, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Пазарджик. 
Необходим е стриктен контрол от страна на ОДБХ в координация с общините и органите на МВР, каза по време на срещата областният управител Стефан Мирев. В летния сезон пътят Пещера-Батак е много натоварен и опасността от настъпването на пътно-транспортно произшествие между МПС и внезапно изскочил кон на пътя е постоянна, алармираха от МВР.
Ангажимент на общините е да осигурят места за транспортиране и задържане на животните до явяването на собственика, както и определянето на общински служители, които да работят съгласно разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност, уточниха от ОДБХ- Пазарджик.
Със Заповед на областния управител ще бъдат разпоредени конкретни мерки за изпълнение от страна на институциите, които предвиждат:
-          сформирането на междуведомствени комисии с представители на МВР и ОДБХ във всяка община, които ще извършват проверки на място;
-          актуализиране на общинските наредби за отглеждане на животни;
-          определянето на място/помещение, в което да бъдат транспортирани и задържани безстопанствените животни;
-          провеждане на разяснителна кампания от отговорните институции сред собствениците на животни във всяка община на област Пазарджик.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси