Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Унифицират се заявленията за 16 от най-масовите общински услуги

Написана от  Събота, 06 Юли 2019 21:57
Правителството прие Постановление за допълнение на Наредбата за административното обслужване, с което задължава всички общински администрации
да използват стандартизирани образци на заявления за 16-те най-масови общински административни услуги.
По този начин се облекчават гражданите и бизнесът, намалява се административната тежест чрез отпадане на ненужни документи и се спестява време при получаване на резултата от извършената услуга.
Селекцията на най-често предоставяните услуги от общините е извършена в партньорство с Националното сдружение на общините, а стандартизираните документи ще бъдат вписани в Регистъра на услугите към Административния регистър.
Приетото Постановление е в изпълнение на Програмата за управление на правителството за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и създаване на по-добри условия за икономическа и инвестиционна дейност.
Това е втората стъпка за стандартизация на административните услуги, след постигнатото през 2018 г. уеднаквяване на услугите, които се предоставят от областните администрации
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино