Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Правителството отпусна 22 643 942 лева за познавателни книжки, учебници и учебни комплекти

Написана от  Петък, 31 Май 2019 10:37
Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в размер на 22 643 942лв., разпределени по общини, за купуване на познавателни книжки,
учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училища за 2019 година. Това съобщиха от правителствената Преесслужба.
Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение на необходимите средства, съобразно определените нормативии въз основа броя на децата и учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2019 година.
Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и наукатаза 2019 година.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино