Полицията е предприела мерки за осигуряване нормалното протичане на изборите. Има открита денонощна линия за сигнали

Написана от  Сряда, 22 Май 2019 19:05
От 7 май до 27 май 2019 г. в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия
на МВР (телефон 02/982 22 32 и e-mail Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ) за приемане на сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и провеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 г.
Подаваните на откритата линия сигнали трябва да са относими към дейността на МВР по време на изборния процес, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Пазарджик. Оттам допълват, че
инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” при РДПБЗН и РСПБЗН извършиха необходимите проверки относно пожарната безопасност на всички помещения свързани с изборния процес. Проверяват се евакуационните изходи, наличието и изправността на уредите за пожарогасене, провеждат се инструктажи на членовете на РИК и СИК в цялата област.
В ОДМВР-Пазарджик и РДПБЗН-Пазарджик са предприети комплекс от дейности и мерки за осигуряване на нормалното протичане на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 26 май. Изготвени и утвърдени са планове за дейността на структурите на МВР в областта за гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на избори. Сформирани са групи за осъществяване на ефективен информационен обмен в процеса на изборите, проведени са срещи с представители на РИК, областната и общинските администрации, окръжната и районните прокуратури по места.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси