ОУ "Проф.Марин Дринов" и СУ "Нешо Бончев" ОУ "Проф.Марин Дринов" и СУ "Нешо Бончев" СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Актуализираха списък с 990 средищни детски градини и училища, три от училищата са в Панагюрскаа община

Написана от  Четвъртък, 22 Ноември 2018 18:39
Правителството прие актуализиран Списък на средищните детски градини и училища в Република България за учебната 2018/2019 година. 
След промяната общият брой на средищните детски градини, части от детски градини и училища, включени в Списъка, става 990 в 660 населени места.
Включени са 29 нови детски градини и части от детски градини и 4 нови училища, които отговарят на критериите и условията за получаване на статут на средищни. От Списъка отпадат 57 средищни институции, в това число 20 училища и 37 детски градини или части от детски градини, поради оптимизация на училищната мрежа и липса на минималния брой от 10 ученици или 4 деца, които пътуват от други населени места.
Три от средищните училища са в Панагюрска община. Това са ОУ "Проф.Марин Дринов" и СУ "Нешо Бончев" в Панагюрище и ОУ "Отец Паисий" в с.Попинци.
Общият брой на децата в новите средищни детски градини, включително части от детски градини, е 1 971, а пътуващите деца в задължителна предучилищна възраст са 163.
Броят на учениците в четирите нови средищни училища е 487, а пътуващи до 16-годишна възраст ученици са 72.
Промените в Списъка са извършени по мотивирано предложение на кметовете на общините и след извършена проверка от регионалните управления на образованието. Децата и учениците, които са от населени места без детска градина и училище, се обучават в други съгласно разпоредбите на Закона за предучилищното и училищното образование с осигурен от съответните общини безплатен транспорт до детската градина или училище.Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси