Районният съд в Панагюрище остава без нов автомобил

Написана от  Събота, 06 Октомври 2018 19:07
Въпреки предварителното одобрение, Районният съд в Панагюрище няма да получи нов служебен автомобил. Това стана ясно по време
на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) при разпределението на 50-те нови автомобила, които кадровият орган закупи след приключила обществена поръчка.
От тях 13 броя "Шкода Супърб" са предвидени за нуждите на ВСС и 37 "Шкода Октавия" за органите на съдебната власт.
Трябва да се прецизират критериите и да се прецени къде има необходимост от нови коли и къде не, обединиха се съдебните кадровици.
Така освен за Панагюрище, нови служебни а втомобили няма да поемат и към Районните съдилища в Лом, Никопол, Червен бряг, Чепеларе, Нови пазар, Котел и Девня, поне за момента.
Представляващият ВСС и председател на бюджетната комисия Боян Магдалинчев докладва, че за момента са постъпили около 40 искания за автомобили от органите на съдебната власт. Той обясни, че раздаването на колите ще се състои по определен ред - първо на апелативните, после на окръжните и накрая на районните съдилища. Има определен автомобил и за Националния институт по правосъдието.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси