Трети национален събор "Млечният път на България през вековете" ще се проведе в гр.Луковит

Написана от  Неделя, 02 Септември 2018 10:01
Асоциацията на млекопреработвателите в България организира за трети път Национален събор „Млечният път на България през вековете”.
 Събитието ще се проведе от 6 до 8 септември в граад Луковит, съобщава на сайта си БСК.
На Третия национален събор „Млечният път на България през вековете“ млекопроизвоодители, млекопреработватели, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат своите продукти, които всички посетители ще могат да вкусят и да им се насладят. На специална демонстрационна зона шоуменът Иво Танев ще приготвя млечни вкусотии, а фирми от млекопреработвателния бранш ще демонстрират как може да се прави кисело мляко в йогортиера и в домашни услови, как може да се събира сено, да се доят овце. 
Мандрите в миналото са градени в планините не само защото там е бил добитъкът, а защото там закваската, бацилът е най-чист, силен и полезен.
Пробиотичната българска закваска се е добивала, това се получава и сега, сутрин рано от росата на тревите по Гергьовден, което не става никъде другаде по света.
Откритието на д-р Стамен Григоров за съдържанието на лечебната бактерия „Лактобацилус Булгарикус” е признато в цял свят.
И днес качеството и вкуса на българското кисело мляко и млечни продукти са ненадминати.Не случайно всяка сутрин 60 милиона японци закусват с кисело мляко, направено с българската бактерия.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси