Доц.д-р Силви Кирилов и МБАЛ "Уни Хоспитал" Доц.д-р Силви Кирилов и МБАЛ "Уни Хоспитал" СНИМКИ: здравен справочник и архив на oshtepan.com

Управител на „Уни Хоспитал“ вече е доц.д-р Силви Кирилов, но д-р Л.Добрева не е освободена от отговорност, а д-р Б.Ацев не е шеф на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД

Написана от  Сряда, 14 Юни 2017 10:42
Както oshtepan.com съобщи, от 12 юни МБАЛ „Уни Хоспитал“ е с ново ръководство.
Промяната е настъпила след решение на Общото събрание, провело се на 9 юни 2017 г. То е било открито от Йордан Пейчев, изпълнителен директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД, пише в протокола от събранието. Доскоро изпълнителен директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД бе д-р Борислав Ацев. За известен период от време преди повече от година и половина той изпълняваше едновременно и длъжността управител на панагюрската болница.
На 9 юни 2017 г. Общото събрание е приело годишния финансов отчет на МБАЛ „Уни Хоспитал“ за 2016 г., освободило е д-р Лучия Добрева от длъжността управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“, но не я е освободило от отговорност. Присъстващите на Общото събрание са решили управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ да бъде доц.д-р Силви Кирилов Петров, уролог . Той е роден на 17.12.1950 г.Завършва Медицинския университет в София през 1974 г. Работи като лекар-ординатор в ОАРИЛ на Окръжна болница - Монтана, а после като асистент в катедра “Урология” на Александровска болница.
След 2002 г. е на ръководни длъжности в Александровска болница като зам.-директор по лечебната работа, прокурист и директор. Специализирал е в Москва и Гьотинген.През юни 2011 г. е  назначен за директор на Изпълнителната агенция по трансплантации, а през януари 2013 г. е освободен от поста. Това е станало с решение на тогавашния министър на здравеопазването Десислава Атанасова, съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов.
На Общото събрание на МБАЛ „Уни Хоспитал“ ООД на 9 юни е бил и кметът на община Панагюрище Никола Белишки, упълномощен от Общинския съвет на извънредно заседание на 8 юни 2017 г.
Заявката за промяна в ръководството на панагюрската болница е подадена в търговския регистър на 13 юни.
Припомняме, че в началото на 2016 г. управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе д-р Христо Стоянов, а след него бе назначена д-р Лучия Добрева.
Оценете
(12 гласа)

1 коментар

 • Връзка на коментара Нанньо наневнаньо нанев Неделя, 09 Септември 2018 16:36 публикуван от Нанньо наневнаньо нанев

  Най-успешния ръководител на МБАЛ УНИ Хоспитал беше доц. Силви Кирилов
  Защо Пейчев пожела да го освободи и другите му повярваха няма смислен отговор
  Собствениците могат само да се ядосват
  Няма да намерят толкова отдаден на професията си човек

  Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси