Хапчета Хапчета plovdivweek.com

Няма самоубили се в Панагюрище

Написана от  Събота, 13 Април 2013 12:28
Няма данни за опити за самоубийства в общината от началото на годината до момента, обясни пиарът на МБАЛ „Събо Николов”. Областният в. „Знаме” публикува в началото на април данни, предоставени от Центъра за спешна помощ. По пет мъже и жени са направили опит да сложат край на живота си през януари и февруари. Всички жени са избрали медикаментите, но и петте са спасени. Двама от мъжете обаче са починали – единият се е обесил, другият е използвал огнестрелно оръжие.
През настоящата година медиците от пазарджишкото Спешно отчитат ръст в опитите за самоубийство – през 2012 година те са били общо 19, през 2011 – 32, от които четири деца, през 2010 – 18 души не са намирали смисъл да живеят. Пред Нова телевизия миналата седмица председателят на Дружеството на психолозите в България Д-р Пламен Димитров заяви, че има над 200 случая на опити за самоубийства от началото на годината. Статистиката показвала, че България е на челно място в Европа по брой на реализирани самоубийства.
От Регионалните здравни инспекции предприеха редица мерки за предотвратяване на самоубийствата. Някои от тях са организиране на групи от специалисти, които оказват подкрепа и на лица, преживели самоубийство на близък човек, обучение за общопрактикуващи лекари, студенти по медицина, психолози, педагогически съветници, учители, ученици, представители на медии с цел те да разпознават на ранен етап прояви на деструктивно поведение, което крие потенциален риск от предприемане на фатални действия.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси