Още един незабравим ден преживяха всички от "Дъга" на конна база "Тракиец". Още един незабравим ден преживяха всички от "Дъга" на конна база "Тракиец". oshtepan.com

Децата от „Дъга” днес отново бяха ездачи

Написана от  Петък, 31 Юли 2015 15:19
Конна база „Тракиец” до село Житница за пореден път посрещна представители на Дневния център за деца с увреждания „Дъга”.
Голямото семейство на „Дъга” – деца, родители и екип, имаха възможност да пояздят красивите животни на професионален манеж с треньори. Хипотерапията (лечение с коне) малчуганите провеждат за втора година, като директорът на социалната услуга Лилия Петришка не за пръв път коментира благотворното влияние, което оказва досегът с конете върху децата. Пътуването бе вълнение за всички, защото наред с ездата бе възможност да се откъснат от ежедневието си. Част от малчуганите разгледаха с интерес и боксовете с коне.
Днешното посещение бе с финансовата подкрепа на пътуваща изложба „Надежда през обектива” с инициатор Моника Димитрова, която в началото на годината гостува и в Панагюрище, а после обиколи редица български градове.
Спазена бе традицията начинанието да бъде споделено с младежи от Българския младежки червен кръст – Панагюрище.
До края на лятото от „Дъга” са планирали още няколко посещения с основна цел – хипотерапия. За 1 юни от Дневния център посетиха хидропарк „Вятърните мелници” край Горна Малина.


Оценете
(4 гласа)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси