Високите температури на почвения слой са неблагоприятни, ако не се поливат редовно. Високите температури на почвения слой са неблагоприятни, ако не се поливат редовно. Архив oshtepan.com; сн. вдясно - http://stock.evgenidinev.com

Температурата на почвeния слой мина 50 градуса

Написана от  Четвъртък, 30 Юли 2015 10:17
Вчера измерената температура на почвения слой в област Пазарджик е достигнал 52.2 градуса, съобщи за oshtepan.com Стефка Стоянова, шеф на метеорологичната обсерватория в Ивайло.
Измерените максимални температури на 28 и 29 август в Панагюрище са били 35.2. Температурни рекорди в Пазарджик имахме през 2000-та и 2007 година, когато живакът достигна 44 градуса, припомни Стоянова.
Прогнозите на синоптиците за днес са, че температурите ще достигнат границата от 35 – 41 градуса. От НИМХ обявиха оранжев код за цялата страна за 30 юли поради очакваните изключително високи температури. Още в следобедните часове обаче ще се очаква и леко захлаждане.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси