Радка Ножделова; сн. вдясно - вътрешният двор на детската градина, който все още не е завършен. Радка Ножделова; сн. вдясно - вътрешният двор на детската градина, който все още не е завършен. Архив "ОщеПан"

В ЦДГ „Брезичка” се учат от природата

Написана от  Вторник, 16 Юли 2013 13:40
Днес ще бъде извършено зацветяване по проекта “Уроци от природата за всички” на Целодневна детска градина “Брезичка”, обясни директорът Радка Ножделова. Облагородяването се извършва по проект на Общината към Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Целта е превръщането на вътрешния двор в привлекателно място за труд в природата, учене и игра на най-малките.
Ножделова уточни, че вече е монтирана специалната дървена конструкция. От детската градина се надяват до края на седмицата да приключат с довършителните дейности. На 31 юли, когато е крайният срок за изпълнение, трябва да има почистени и оформени лехи със засадени едногодишни растителни и лечебни видове, оформен опитен участък и зона за игри и развлечения. Изработването на система за работа с децата в изградения кът от педагозите на ЦДГ “Брезичка” е една от съпътстващите дейности по проекта.
“Уроци от природата за всички” е един от трите одобрени проекта на местната власт, заедно с тези за ул. „Брацигово” и изграждането на паркова алея в с. Оборище.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси