Лятото е любим сезон за почивка. Лятото е любим сезон за почивка. newtrend.bg; сн. вдясно - plajove.com

Първа проверка на басейните в Панагюрище и Стрелча

Написана от  Сряда, 26 Юни 2013 15:48
Първите басейни, които са проверени от Областната комисия по водноснабдителна дейност, са били тези в Панагюрище и Стрелча, съобщиха от Регионалната здравна инспекция - Пазарджик.
За установяване на нарушения не се съобщава, като се уточнява, че предстои огледът и на другите плувни байсейни в областта относно готовността им за летния сезон. Проверките ще се извършват до 3 юли.
При инспекциите се проследява документацията на спасителите: наличието на талон за покриване на нормите, удостоверение за правоспособност, документ за здравен статус и сключен договор за работа с фирмата.
Извършва се преглед на оборудването на спасителния пост, изисква се представяне на документ за регистрация на обекта и документ от фирма, извършваща ДДД профилактика за обеззаразяване на тревните площи.
В здравната инспекция в Пазарджик към момента обясняват, че са регистрирани общо 76 обекта с обществено предназначение - плувни басейни (съгласно Наредба № 9 на МЗ). Три са новорегистрираните – 2 във Велинград и 1 в община Пазарджик.
Само в курортния Велинград басейните са 47 брой.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси