8Специалистите препоръчват децата да спортеват повече, за да са по-здрави. 8Специалистите препоръчват децата да спортеват повече, за да са по-здрави. Архив в-к "Оборище"; сн. вдясно - dariknews.bg

Насърчават децата от градините да спортуват

Написана от  Събота, 01 Юни 2013 08:35
Бившият вече министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев утвърди програма „Спорт за децата в детските градини”, която министерството ще реализира през учебната 2013-2014 г.
Кандидатстването с проекти вече започна и ще продължи до 5-и септември, акцентират от министерството. Предвижда се от 1-и ноември 2013 г. да бъде даден официален старт на новата инициатива.
Идеята на програма „Спорт за децата в детските градини” е да се оптимизира двигателния режим в предучилищните детски заведения, като се предостави възможност на децата да участват в безплатни занимания по 28 вида спорт. Най-основните от тях са футбол, баскетбол, волейбол, тенис, лека атлетика, гимнастика, борба, акробатика, хандбал и др.
През настоящата учебна 2012-2013 година интересът към пилотната програма беше изключително голям. МФВС отпусна 200 000 лв. за одобрените проекти на 56 лицензирани спортни организации, които обучиха 3 500 деца от 95 детски градини в 33 населени места от цялата страна, анализират още от ведомството. Очакванията за новата учебна година са обхватът й да бъде разширен.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси