Кръводарители, Велчо Карайлев (сн. вдясно) Кръводарители, Велчо Карайлев (сн. вдясно) Марина Тричкова

Жест на най-висшата човешка солидарност

Написана от  Четвъртък, 30 Май 2013 16:46
Традиционно сериозен бе интересът от панагюрци към акцията на Българския червен кръст по кръводаряване в днешния ден.
Сред първите на 30 май, първият от двата последователни дни на кръводарителството, беше 22-годишният Велчо Карайлев. Младежът обясни, че майка му Николина го е насърчила и заради нея се е решил на благородното начинание. Самата Николина сподели, че за пръв път дарява кръв. И двамата имат намерение да не остане последен.
Както винаги кръводарителите получиха листче, с което получават подарък от магазина на голяма панагюрска фирма, и кашонче от Районния център по трансфузионна хематология - Пловдив, чиито специалисти се грижеха за „пациентите”. Официално всеки получава и благодарност от центъра – „Извършеният от Вас жест е израз на най-висша форма на човешка солидарност, при който Вие съзнателно и доброволно предоставихте своята кръв на нуждаещите се”.
Миналата година през мобилния кабинет на Министерството на здравеопазването, намиращ се до читалище „Виделина”, преминаха 28 души, сред които и кметът на общината Никола Белишки, дългогодишен кръводарител. През годините от ОбС на БЧК са отчитали двойно повече хора, като в област Пазарджик панагюрци са сред първите по брой дарители.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси