Кръводаряване Кръводаряване silvaforest.com

Записването за кръводаряване продължава

Написана от  Понеделник, 20 Май 2013 13:29
Общинският съвет на Българският червен кръст - Панагюрище уведомява жителите на община Панагюрище, че продължава записването на желаещите да дарят безвъзмезно кръв.
Записването става на телефони: 6-40-20 и мобилен 0887/694 167 до 29 май. Кръводаряването ще бъде на 30 и 31 май на площад „20-ти април” от 8:30 часа в подвижен кабинет за кръвонабиране осигурен от Министерство на здравеопазването.
По време на кръводарителската кампания през 2012 год. дарилите кръв бяха 28 човека, сред които и кметът на общината Никола Белишки. Оказа се, че той е кръводарител от години.
Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, които се нуждаят от нея. Мъжете могат да дарявт 5 пъти в една календарна година, а жените 4 пъти, като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици
Капка по капка – живот. Нека всеки, който има възможност, дари живот на имащите нужда! Никой от нас не е застрахован!
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси