Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Макет на залата, която ще се намира в парка. Макет на залата, която ще се намира в парка. Архив в-к "Оборище"

Първа копка за спортната зала

Написана от  Сряда, 15 Май 2013 13:42
Първата копка за строежа на многофункционалната спортна зала ще бъде направена на 22 май, сряда, от 11 часа. Прогнозната стойност на инвестицията е около 10 милиона лева, а според разработения линеен график обектът ще отвори врати през 2014 година.
Според експерти новата спортна зала ще е едно от най-модерните съоръжения в България. При предварителната подготовка на проекта е ползван опитът на екипите, реализирали и стопанисващи в момента столичната зала „Арена Армеец” и самоковската „Арена Самоков”. При проектирането на панагюрската зала са проучени специфичните изисквания на международните федерации по десетки видове спорт, което гарантира възможността в бъдеще Панагюрище да приема дори европейски и световни първенства.
Застроената площ на многофункционалната спортна зала е 5147 кв.м. Игрището е с параметри 25 на 44 метра. Около него ще има две трибуни – северна и южна, като общият им капацитет, ще е 1562 места.
На 31 октомври миналата година Общинският съвет даде съгласието си за учредяване на смесено дружество с общинско участие „Спорт Инвест Панагюрище”. В него местната власт апортира терен от 9236кв.м, върху който ще израстне залата. За управител на фирмата, която ще движи организацията по строежа, бе избран Иван Нетов, Почетен гражданин на Панагюрище, председател на Асоциацията на спортните клубове в общината, световен и европейски шампион по самбо и джудо.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино