по традиция в Панагюрище акциите по кръводаряване са успешни, отчитат на годишните си събрания на областни ниво от БЧК. по традиция в Панагюрище акциите по кръводаряване са успешни, отчитат на годишните си събрания на областни ниво от БЧК. oshtepan.com

20 души предварително са се записали да кръводаряват днес и утре

Написана от  Четвъртък, 12 Юни 2014 12:58
Двадесет души предварително са се записали да дарят безвъзмездно днес и утре кръв, обясни Павлина Дундарова от Общинския съвет на Българския червен кръст в Панагюрище.
В действителност обаче хората винаги са повече, допълни тя и припомни, че през 2013 година 29 души са участвали в кампанията „Капка по капка живот”, а 11 са били върнати. През февруари тази година 24 души са участвали в първата за годината кампания на червенокръстците.
Кръводаряването се извършва в подвижен кабинет за кръвонабиране, осигурен от Министерството на здравеопазването. Сред дарителите тази сутрин бяха 24-годишната Илияна Златанова, 23-годишният Дойчо Джигов и 25-годишната Цветелина Нонова. И тримата споделиха, че го правят, защото има хора, които се надяват на кръвта им и са надежда за тях. Жестът да дариш кръв, освен всичко, свързано с благотворителността, е полезно за здравето, допълва Дойчо.
Утре акцията продължава в часовете до обяд – отново на площад „20 април”, до читалище „Виделина – 1865”. Записване и допълнителна информация на телефони - 6-00-72 и GSM 0887 694 167. 
Оценете
(2 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси