Зам.-кметът Матанова и ученическият лагер в с.Панагюрски колонии Зам.-кметът Матанова и ученическият лагер в с.Панагюрски колонии архив oshtepan.com

Четири лагерни смени това лято. Дневният оклад ще е 6 лева

Написана от  Събота, 07 Юни 2014 22:10
„Планираме 4 лагерни смени– през месеците юли и август. В момента желаещите да са ръководители разработват проекто-програма с тематична насоченост.
 През тази седмица ще определим окончателния вариант на тема, ръководител смяна, срок.“
Това отговори зам.-кметът на общината Галина Матанова на въпрос на oshtepan.com, продиктуван от решението на Общинския съвет, взето на заседанието му на 6 юни. Съгласно него дневният оклад на лагеруващите ще 6.00 лева. Толкова ще плаща и обслужващият персонал на лагеруващите в с.Панагюрски колонии ученици. Преди да се стигне до гласуването, председателят на просветната комисия към Общинския съвет Недялка Наплатанова изрази несъгласие с предложението и обслужващият персонал да плаща същи оклад като лагеруващите. Тя припомни, че имало години, в които не се плащало, и се мотивира  с факта, че на лагера учителите отговаряли за живота и здравето на децата 24 часа. Наплатанова предложи окладът за обслужващия персонал да е 50% от този на лагеруващите, но колегите й съветници не се съгласиха.
„Всеки продукт има себестойност. Окладът миналата година не се  е ползвал от всички педагози. Оценена е отговорността на екипите“, коментира предложението на Наплатанова зам.-кметът Матанова и призова точката да се разглежда „рационално и без емоции“. В отговор Наплатанова каза: „Разочарована съм от това предложение“.

Оценете
(4 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси