Доц.Иво Петров и Сити Клиник Доц.Иво Петров и Сити Клиник surgery.bg /сн.вляво/ и ikor-bg.com

Строят клиника за лечение на рак по модела на онкоцентъра в Хюстън

Написана от  Сряда, 04 Юни 2014 19:01
„В София се строи най-модерната клиника за лечение на рак. Тя ще работи със здравната каса и ще бъде открита в края на 2015 год.“
Това пише в последния брой на в-к „Живот без рак“. Болницата е по модела на онкологичния център в Хюстън, смятан за номер 1 в света. Съвместният проект е представен на 30 май от проф.Едуардо Диаз от Хюстън и от доц.Иво Петров, директор на софийската „Сити Клиник“
Сред акционерите й са и собствениците на фирма „Градус“ - Иван и Лука Ангелови. Частната болница бе открита от бившия премиер на България Бойко Борисов на 12.12.2012 год.
„Ще помогнем за изграждането на център от световна величина в София, ще споделим подхода си и медицинските протоколи, за да бъдем максимално полезни на българските си колеги. Сега една трета от раковоболните в България се лекуват в чужбина. Ние ще ги върнем, защото ще предлагаме най-висок клас лечение“, казал проф.Диаз.
„Центърът ще има 140 легла. По апаратура ще е най-добрият на Балканите. В него ще работят над 300 медици, обучени в Хюстън. Ще бъде построен до сърдечно-съдовата болница „Сити клиник“, съобщава вестник „Живот без рак“.
Оценете
(1 глас)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси