Нерегламентирано сметище Нерегламентирано сметище Архив в-к "Оборище"

По-зелената България

Написана от  Петък, 10 Май 2013 13:02
Най-зелен бизнес, най-активна община, бенефициент по оперативната програма, и най-зелен град са трите категории в обявената за трета поредна година от Министерството на околната среда и водите национална кампания „Зелена България”. 
Срокът, в който бизнес компаниите могат да се включат в кампанията, е 27 май 2013 г. Целта е да наложи разбирането, че природата - това сме ние, и, за да съществуваме в хармония, ние сме тези, които трябва  да я опазваме.
Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал - всеки, който е отделил време в грижа за околната среда – почистване, засаждане, икономия на хартия, вода или електроенергия, отваряне на „зелени работни места”, опазване на застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак „Зелена България”.
Най-добрите предложения ще бъдат определени от независима комисия. Призовете за бизнес организации ще бъдат връчени на 5  юни.
През 2012 година сред отличените общини в различните категории бяха Никопол, Стара Загора, Исперих, Габрово, Вълчи дол, Пирдоп, Провадия, Момчилград. Бизнес организацията на първо място миналата година бе най-голямата панагюрска фирма, получила признанието заради залесяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси