Полиция Полиция Архив в-к "Оборище"

Операция „Запази пешеходеца!”

Написана от  Вторник, 07 Май 2013 15:14
Втората глобална седмица за пътна безопасност „Безопасност на пешеходците” по инициатива на Организацията на обединените нации се провежда от 6 до 12 май.
През този период и през целия юни служителите на Пътна полиция ще контролират най-рисковите участъци и кръстовища. Те ще следят за спазването на правилата за пресичане и движение както от страна на пешеходците, така и на водачите на моторни превозни средства. Специализираните полицейски операции „Запази пешеходеца!” ще акцентират на засилен контрол над скоростта чрез дигиталните мобилни заснемащи системи в районите на рискови пешеходни пътеки в населените места.
На регионалните инспекторати по образованието ще бъде предоставена статистика и анализ на пътните инциденти с деца и юноши на съответните територии, както и препоръки за избягване на рискови ситуации.
През първите три месеца на 2013 година са настъпили 484 тежки пътни инцидента, загинали са 23-ма и са ранени 485 пешеходци. 17 от загиналите са на възраст над 64 години.
От 2010 до 2012 г. пътните полицаи са установили 24 788 нарушения на пешеходци, съставени са 2254 акта и са наложени 22 534 глоби с фиш
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси