Печат на тази страница

Joomla 2.5 расширения
joomla Форум

Заболеваемостта от COVID-19 e 83.1 на сто хиляди население в област Пазарджик

Написана от  Петък, 22 Януари 2021 22:42
До момента броят на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 5691. Общо 4 774 души са оздравели,
починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 395. 221 са общо заразените с вируса медици в региона, като 192 от тях са оздравели. Броят на заразените и оздравелите за последното денонощие в областта е равен – 30 души. На домашно лечение към момента са 374 души, в болници се лекуват 114 пациенти. Разпределението им по лечебни заведения в областта е, както следва :
„МБАЛ-Пазарджик“-55, МБАЛ „Хигия“-5, УМБАЛ „Пълмед“ ООД – МС „Здраве“ – Пазарджик -2, „СБАЛПФЗ“ /Белодробна болница/- Пазарджик-9 „МБАЛ-Велинград“ -14, МБАЛ „Здраве“– Велинград-15, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“– Пещера-1, МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище-13.
Общо 5-ма пациенти в момента са на интензивно лечение. Свободните легла са 302, като 27 от тях са интензивни. Броят на лицата поставени под карантина в област Пазарджик е 477. За изминалата седмица са направени общо 458 проби за коронавирус от РЗИ Пазарджик и лечебните заведения в областта.
Продължава ваксинирането на медицинските специалисти в област Пазарджик, съгласно Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. До момента ваксината на Пфайзер е поставена на 801 медицински специалисти от областта. Днес се ваксинират още 84 медици от различни лечебни заведения, а в понеделник ще бъдат доставени допълнителни количества ваксини от РЗИ - Пловдив.
ИЗТОЧНИК:
ПРесценттър на Областна администрация- Пазарджик
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Последните от ОщеПан

кинотеатр online
новинки кино