МБАЛ "Уни Хоспитал" и положителна проба МБАЛ "Уни Хоспитал" и положителна проба СНИМКИ: архив на oshtepan.com

С COVID-19 от Панагюрище са още 5 мъже и 5 жени. Една от тях е лекар в МБАЛ "Уни Хоспитал", в която и клинична лаборантка е заразен

Написана от  Вторник, 27 Октомври 2020 19:36
РЗИ - Пазарджик информира днес за 40 положителни проби за COVID-19 през последното денонощие.
От новорегистрираните 6 са хоспитализирани, останалите са поставени на домашна изолация. Пробите са на 23 жени и 17 мъже. Жените са на възраст от 22 до 80 години и са от:  Пазарджик - 10, като от тях 3 са хоспитализирани в МБАЛ "Пазарджик“. Една от жените с положителна проба е клиничен лаборант в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище. Тя е поставена на домашна изолация. От село Овчеполци е заразена 1 жена. От Пещера – 2, едната е хоспитализирана в МБАЛ "Пазарджик“; от град Брацигово – 1, жената е медицинска сестра в УМБАЛ „Каспела“ - Пловдив; от град Батак – 1; от Панагюрище – 5, като едната е лекар в МБАЛ „Уни Хоспитал“; от град Стрелча - 2; от град Велинград – 1.
Мъжете с положителни проби са на възраст от 24 до 74 години и са от:
Пазарджик – 6, като двама от тях са хоспитализирани, единият е лекар, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, другият е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“;  от Велинград – 1; от град Брацигово - 1; от град Пещера - 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от град Стрелча - 1; от град Панагюрище – 5.
Починала е жена на 72 години от град Пещера, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“. Жената е била с придружаващи заболявания артериална хипертония и мозъчно-съдова болест.
РЗИ изказва съболезнования на близките на починалата.
Здравната инспекция призовава жителите на област Пазарджик да спазват противоепидемичните мерки.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси