Трябва да престанем със страха от COVID-19, категоричен е кардиолъгът проф.Иво Петров

Написана от  Понеделник, 29 Юни 2020 19:28
Нека не забравяме, че има и други заболявания, които са с десетократно по-висока смъртност, и не трябва да ги бутаме настрани.
Аз дадох апел няколко дни подред да се дава смъртността на заболеваемост за 24 часа. Нека хората знаят за какво става въпрос. Нека не Ви казвам колко смъртност има от сърдечно-съдови заболявания, коментира по БНТ в предаването "Още от деня" известният кардиолог проф.Иво Петров на 26 юни. Той обяви, че същия ден от сърдечно-съдови заболявания са починали около 300 българи.
Трябва да престанем със страха от COVID-19 и трябва да продължим да подкрепяме обществото,
първо да бъде здраво. Трябва да спазваме строго личните предпазни мерки, хигиенните мерки! Разбира се, известното спазване на физическа дистанция. Така ще е може би доста време.  Но в същото време не можем да  спрем обществото да съществува, а и не можем да си позволим ние като лекари да не лекуваме пациентите, които имат нужда от нас, независимо от COVID-19, т.е. трябва да свикваме, каза проф.Петров. Той сподели, че му е направил впечатление коментарът на някои болници, че не били подготвени за лечение на новата коронавирусна инфекция. По този повод кардиологът заяви: Няма подготвеност! Няма специална подготвеност за COVID-9, тъй като няма специфично лечение. COVID-19 е една инфекция и тя има своите усложнения, за които всяка една българска болница е подготвена.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси