Полицейското управление в Панагюрище и скрининг Полицейското управление в Панагюрище и скрининг СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Нови 16 положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик, едната е на служителка в Панагюрище

Написана от  Петък, 19 Юни 2020 07:03
Рано тази сутрин Регионалната здравна инспекция в Пазарджик информира за
12 положителни за коронавирус проби на служители на МВР - Пазарджик. Единадесет от пробите са потвърдени от Лабораторията към Медицински институт на МВР – София, една проба е потвърдена в Лабораторията към МБАЛ „Уни Хоспитал“ гр. Панагюрище.
Положителни резултати за
COVID-19 са дали единадесет жени и един мъж. Новооткритите са: 8
от гр. Пазарджик, 1 от гр. Септември, 1 от гр. Панагюрище, 1 от с. Мало Конаре, 1 от с. Габровица. Жените са на възраст от 21 до 57 години, мъжът е на 47 години, уточняват от РЗИ - Пазарджик.
В Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“, НЦЗПБ е потвърдена положителна проба на 70 годишен мъж от гр. Пазарджик. Пробата е изпратена от СБАЛПФЗ-Пазарджик.
Потвърдени в Лабораторията по вирусология към ДКЦ „Пълмед“ ЕООД - Пловдив са положителна проба на 45-годишна жена от Пазарджик, която е контактна и е на домашна изолация; на двама мъже от град Пещера на 58 и на 65 години, като първият мъж е на домашна изолация, а по-възрастният е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“. Издирват се контактните лица и се поставят под 14-дневна карантина.
Неофициално в Панагюрище се знае коя е младата дама от полицейското управление, която е дала положителна проба. Тя е била на обучение в Пазарджик, откъдето се предполага, че се е заразила. Баща й е част от местната законодателна власт.
В България регистрираните нови случаи на COVID-19 през изминалото денонощие са 132, сочат данните на Единния информационен портал. От началото на пандемията досега положителните проби са 3674. От тях са излекувани 1941 души, 61 от които за изминалите 24 часа.


Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси