Три са новите положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик. Общо са 116. МБАЛ "Уни Хоспитал" ще приема спешно тежко болни с COVID-19 СНИМКИ: архив на oshtepan.com

Три са новите положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик. Общо са 116. МБАЛ "Уни Хоспитал" ще приема спешно тежко болни с COVID-19

Написана от  Сряда, 27 Май 2020 17:15
ДНЕС Регионалната здравна инспекция в Пазарджик съобщи да общо 3 положителни проби за COVID-19 в областта.
И трите са на жени от град Пазарджик. Едната жена е на 6о г., приета е във Второ вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД и е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Другата жена е на 63 г. постъпила за лечение в МБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. На двете състоянието е задоволително, уточняват от пресцентъра на РЗИ.
Третата положителна проба е на 63-годишна, която хоспитализирана за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив.
На проведеното ДНЕС заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 изпълнителният директор на "МБАЛ Пазарджик" АД д-р Красимир Темнилов апелира към областния управител и членовете на Щаба за осигуряване на спешен прием на пациенти с коронавирус, нуждаещи се от активна дихателна реанимация.
Спешната мярка се налага поради продължаващата карантина на медицинския персонал от ОАИЛ на МБАЛ "Пазарджик" АД до 06.06.2020 г. Лечебното заведение продължава да обслужва и всички други спешни пациенти от областта след ПТП, пациенти в коматозни състояния, хирургия и травматология, въпреки ограничения персонал в ОАИЛ.
На заседанието стана ясно, че губернаторът на област Пазарджик Стефан Мирев е изпратил писмо до областния управител на Пловдив Дани Каназирева, в резултат на което е имало светкавичната реакция от страна на Областния щаб в Пловдив. Усложнени пациенти с COVID инфекция от Пазарджик ще бъдат приемани в УМБАЛ "Пълмед" в Пловдив до 14 юни. Готовност за спешен прием на тежко болни пациенти с положителна проба за коронавирус имат и медиците от МБАЛ „Уни Хоспитал“ - Панагюрище.
Към днешна дата общият брой на положителните проби за COVID-19  в област Пазарджик е 116.
Лицата, поставени под карантина, са 1873. 
Разпределението им по общини е: Батак –20 души, Белово – 45, Брацигово – 36 , Велинград – 167, Лесичово – 59, Пазарджик – 920 души, Панагюрище – 104 души , Пещера – 114, Ракитово – 98, Септември – 262, Стрелча – 29,Сърница –19.
По данни на Областна дирекция на МВР 498 е броят на проверките за спазване на крантина в облстта от 22 май до днес. Образувани са 7 досъдебни производства за неспазване на наложената карантина.
По данни на РЗИ пробите за коронавирус в социалните услуги са отрицателни.
Предстои пробонабиране в още две услуги в общините Пазарджик и Панагюрище, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.
В повечето общини от областта детските градини отварят отново врати на 1 юни.  
В България от 8 март до днес положителните проби за COVID-19 са 2460. 
Припомняме, че п
рез април по повод коронавируса доц.Атанас Мангъров, за разлика от НОЩ, прогнозира,
че в България камиони с трупове няма да има.

 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси