Положителните проби за COVID-19 във фирма "Костал" в Пазарджик вече са 25

Написана от  Събота, 23 Май 2020 10:31
В късните часове на 22 май са потвърдени 4 положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик, съобщиха тази сутрин от РЗИ.
Едната е на 64-годишна жена от гр. Пазарджик, която е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД и е в задоволително състояние.
Останалите три проби са на работници от завод „Костал България Аутомотив“ ЕООД, гр. Пазарджик. Те са мъже на 24, 26 и 29 г. Двама от тях са с лека симптоматика, а третият е без симптоми. Всички са в домашна изолация за 28 дни.
Изработени са всички изпратени от завода проби, общият брой на работниците от област Пазарджик, дали положителен резултат, е 25, уточняват от РЗИ - Пазарджик.
Други 4 положителни проби за COVID-19 в област Пазарджик бяха потвърдени в късните часове на 21 май. Двама мъже на 67 и 70 години и две жени на 66 и 67 години от гр. Пазарджик.
Двамата мъже са хоспитализирани в СБАЛПФЗ - Пазарджик, едната жена е настанена в Инфекциозно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД, а другата е приета в УМБАЛ „Пълмед“ гр. Пловдив.
На 22 май изпратените от лечебните заведения в областта проби за изследване са били 221, а лицата под карантина до момента са 2 152, от които 22-ма са поставени под такава на 22 май.
Тази сутрин Националният оперативен щаб за борза с COVID-19 съобщи, че о
бщият брой на регистрираните случаи на новия коронавирус у нас досега е 2408. Излекуваните лица у нас, които са били с положителна проба за COVID-19, са 808.
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси