230 души медицински персонал е с положителна проба за COVID-19

Написана от  Петък, 15 Май 2020 08:36
Тази сутрин изнесе секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи, че за COVID-19 новите положителни
проби са 38, с които общият брой ДОСЕГА в страната става 2138. От тях 321 души са в лечебни заведения, от които 49 в интензивни структури. Активните случаи са 1491. Излекуваните лица са 545. 
Регистрираните през изминалото денонощие 38 случая са разпределени по области, както следва: Благоевград - 10; Велико Търново – 1; Видин - 2; Кюстендил – 2; Перник - 1; Плевен – 1; Разград – 5; Русе – 1; Сливен – 1; Смолян – 1; София – 7; Ямбол - 6.
Починалите с положителна проба за COVID-19 лица през последното денонощие са три: в МБАЛ във Видин - мъж на 69 г., който е страдал от хронична бъбречна недостатъчност и артериална хипертония. В МБАЛ във Велико Търново - мъж на 56 г., който е имал диабет и развит възпалителен процес в областта на бедрото. Третият смъртен случай е на 69-годишен мъж в МБАЛ-Гоце Делчев, който е страдал от диабет и ХОББ. Имал е и усложнения след прекаран миокарден инфаркт.


 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси