В още една област има заразени с COVID-19, общият им брой стана 379

Написана от  Вторник, 31 Март 2020 08:57
COVID-19 се настани и в нова област – Силистра, където положителни проби са дали мъж жена на около 80 години.
Това съобщи на редовния си брифинг Националният оперативен щаб тази сутрин. Има 25 нови случая на заразени за денонощието, с което общият им брой у нас става 379.Новите случаи са: в София 1, във Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.
В болница са 113 лица, от които 13 са интубираниСлед две отрицателни проби за COVID-19 изписаните лица са 17. Болните у нас се лекуват по вече широко застъпената формула - хлорикин и антибиотици от групата на азитромицина. Общо 18 лица от медицинския персонал са заразени с COVID-19, съобщи ръководителят на щаба генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски.
Има противоречиви версии за носенето на маски. СЗО по-скоро не препоръчва носенето на маски от здрави лица. Това е една мярка, която ни отдалечава от някакви по-твърди мерки. И ние имаме семейства и търпим същите мерки. Ясно е, че 100-процентова подкрепа за мерките не може да има. Основните източници, които ползваме за въвеждането на мерки, са Китай, Южна Корея, Израел и някои други големи държави, каза ген. Мутафчийски във връзка с вчерашната заповед на здравния министър Кирил Ананиев за задължително носене на защитна маска в закрити и на открити обществени места. Ръковоодителят на Националния оперитивен щаб уточни, че задължителното носене на маски е въведено по негово лично предложение, въпреки противоречивите мнения за ползата от тях.

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси