Генерал-майол Венцислав Мутафчийски и страдаща от грип Генерал-майол Венцислав Мутафчийски и страдаща от грип СНИМКИ: архив на oshtepan.com

В България 220 са заразените с коронавирус, който се оказва с удивителна устойчивост

Написана от  Сряда, 25 Март 2020 08:06
Още две от пробите за коронавирус от вчера са положителни и те са в Пловдив. Двамата заразени са в инфекционна клиника.
 Това съобщи тази сутрин на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски, като уточни, че и двамата са болни не са само с коронавирус. Така заразените стават 220 души при 218 снощи към 17 часа.
Само за денонощие заразените в света са се увеличили с повече от 100 000, каза още генералът. Той алармира за удивителна устойчивост на коронавируса, като даде пример с кораб, на който дори след 17 дни от освобождаването му от хора се намира коноравирус. Затова е необходима фанатична дезинфекция, подчерта ръководителят на Националния оперативен щаб.
На журналистически въпрос той отвърна, че т
ранформирането на болниците, които са 380  в България, върви с бързи темпове. До 3 дни те трябва да докладват каква е готовността им за прием на заразени с коронавирус.
В България се използват тестове, произведени в Испания, Германия и Великобритания. 

ГРИП Б вече няма, каза д-р Тодор Кантарджийски.
 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси