Всички болници ще трябва да обособят отделения за прием на заразени с коронавирус

Написана от  Вторник, 24 Март 2020 08:05
 
Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще издаде заповед, с която всички болници,
независимо от собствеността им, ще трябва да обособят отделения за заразени с коронавирус и с възможнст за снабдяване на апарати за кислородотерапия. Това съобщи на редовния си брифинг тази сутрин началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавирус генерал-майор проф.Венцислав Мутафчийски, като уточни, че решението е взето след консултации със здравния министър и премиера Бойко Борисов. Проф.Мутафчийски информира, че от снощи до тази сутрин има само един нов случай на заразен, който е в София и не е клиничен. С него общият брой на регистрираните с коронавирус в България става 202 души.
Началникът на Националния оперативен щаб каза, че се разширява броят на лабораториите, които ще правят изследвания за зараза с коронвирус, като такива ще има в Плевен, Пловдив, Бургас и още една в София. Лабораториите в две частни болници също ще правят проби, тъй като разполагат с наличната апаратура за тестове. Учените от БАН също са заявили готовност да се включат. 

Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси