В 10 областни центъра има заразени с коронавирус. Общият им брой е 127 души

Написана от  Петък, 20 Март 2020 16:41
 
В 10 областни центъра в България вече има заразени с коронавирус, обяви на брифинг председателят на Националния оперативен щаб
за борба с коронавируса генерал-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски. Сред новите областни центрове е Добрич. Всички болни, настанени в лечебни заведения, са в добро състояние, с изключение на пациента, интубиран в "Пирогов". Общият брой на заразените към 16.30 часа е бил 127 души, от които починалите са трима.
Генерал-майор Мутафчийски поясни, че в България се намират резерви на хининови препарати 
Имаме към 35 000 дози на хининова основа, които са за 35 000 души. Има възможност за производство на още, каза той и добави, че вече има забрана за износ на медикаменти на хининова основа.
Ген. Мутафчийски съобщи, че е упълномощен от бизнесмена Кирил Домусчиев всички налични лекарства на хининова основа, които фирмата му е успяла да намери и изкупи, да бъдат дарени на Министерството на здравеопазването за лечение на български граждани. Домусчиев ще купии 5000 теста за коронавирус за българските граждани.


 
Оценете
(0 гласа)
ОщеПан

Създател на OshtePan е Павлина Вайсилова.
Основната цел на този сайт е да повиши и разнообрази информираността на местната общност в различни сфери от живота с точни факти.

Уеб сайт: www.oshtepan.com

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Абониране

Въпроси